Witlofstamppotje met kaas

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Een mooie combinatie van smaken en texturen: Zacht van de puree, knapperig van de witlof. Een streling voor de zintuigen!

 

Ui & witlof en appels via de Horsterhof, aardappelen van Landgoed Huis Zevenaar. Kaas van de Kaastobbe uit Duiven.

Ingredienten
  1200 g Aardappelen
  2 st Appels
  4 st Witlof
  200 g Extra belegen kaas
  1 st Rode ui
  1 st Creme Fraiche 125ml
  Zout, peper
  Kerriepoeder
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar.
  • Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.
  • Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree.
  • Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.

Eet smakelijk!