Witlof met knolselderijpuree en een slavink
Een mooi gerecht van witlof, vers uit de koude kas met knolselderij van afgelopen herfst. Niet echt een calorie-arme maaltijd maar het kan nog knap fris zijn in dit jaargetijde dus een beetje brandstof heb je ook nodig! Witlof is bij lange na niet zo bitter meer als het vroeger was. Als je er dan ook wat suiker aan toevoegd, tja, dan lust iedereen het wel. Samen met de slavinkjes van Dykhoeve een feest voor de smaakpapillen.
Knolselderij van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, biologische aardappelen van Landgoed Huis Sevenaer en Witlof via inkoopcooperatie BPA (Biologissche Producten Achterhoek). De slavinken komen van Dykhoeve.
400 g | Aardappelen | |
800 g | Knolselderij | |
8 st | Witlof | |
4 st | Slavink | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
g | Suiker | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Halveer de stronkjes witlof overlangs en verwijder de harde kern.
- Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 20 minuten gaar in een pan met water en wat zout.
- Smelt ondertussen de boter in een pan op zacht vuur en voeg zodra het gesmolten is wat suiker toe. Bak daarin de gehalveerde witlof op laag vuur aan beide kanten bruin, samen met de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak ondertussen de rundervinken in ± 10 minuten rondom bruin op halfhoog vuur.
- Giet de knolselderij en aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer puree, witlof en slavink naast elkaar.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht