Witlof met knolselderijpuree en een rundervink
Een mooi gerecht van witlof, vers uit de koude kas met knolselderij van afgelopen herfst. Niet echt een calorie-arme maaltijd maar het kan nog knap fris zijn in dit jaargetijde dus een beetje brandstof heb je ook nodig! Witlof is bij lange na niet zo bitter meer als het vroeger was. Als je er dan ook wat suiker aan toevoegd, tja, dan lust iedereen het wel. Samen met de vinkjes van Pepijn Putman een feest voor de smaakpapillen.
Knolselderij van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, biologische aardappelen van 't Gelders Eiland en Witlof via inkoopcooperatie BPA (Biologissche Producten Achterhoek). De rundervinken haal ik bij Putman in de Steenstraat.
400 g | Aardappelen | |
1 st | Knolselderij | |
8 st | Witlof | |
4 st | Rundervink | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
120 ml | Creme fraiche | |
g | Suiker | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de knolselderij in dikke plakken, snijd daarna de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Halveer de stronkjes witlof overlangs en verwijder de harde kern.
- Kook de blokjes knolselderij en aardappel in 20 minuten gaar in een pan met water en wat zout.
- Smelt ondertussen de boter in een pan op zacht vuur en voeg zodra het gesmolten is wat suiker toe. Bak daarin de gehalveerde witlof op laag vuur aan beide kanten bruin, samen met de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak ondertussen de rundervinken in ± 10 minuten rondom bruin op halfhoog vuur.
- Giet de knolselderij en aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer puree, witlof en rundervink naast elkaar.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht