Witte van Koning met Oesterzwammen en prei
Een heerlijk verwarmend ovengerecht. De geur van prei, oesterzwammen, noten en camembert, geserveerd met een goed stuk brood, een frisse salade doet je al genieten. Serveer eventueel met een goed glas rode wijn.
Kaas van Boederij Koning uit Zevenaar, Oesterzwammen van de Middelwaard Loo, groenten van de Horsterhof, brood van Bakkerij Tom van Otterloo.
100 g | Rozijnen | |
2 st | Sinaasappel | |
2 st | Winterpeen | |
2 st | Stokbrood | |
200 g | Hazelnoten | |
2 st | Prei | |
400 g | Oesterzwam | |
2 st | Witte van Koning | |
Honing | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Leg de kaas in het midden van een ronde ovenschaal.
• Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de oesterzwammen en kruid met versgemalen peper. Leg ze in de ovenschaal rond de kaas.
• Snijd de prei in dunne ringen en bak kort in wat olie. Hak de noten fijn en doe ze bij de prei. Verdeel het preimengsel over de oesterzwammen.
• Druppel wat honing over de oesterzwammen.
• Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Snijd (of scheur) het stokbrood.
• Voor de wortelsalade: was en schrap de wortel. Snij julienne. Schil en snij de sinaasappel in kleine stukjes (verwijder eventuele de harde stukjes of velletjes). Meng met een klein scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak en de rozijnen.
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht