Witte van Koning met Oesterzwammen en prei
Een heerlijk verwarmend ovengerecht. De geur van prei, oesterzwammen, noten en camembert, geserveerd met een goed stuk brood, een frisse salade doet je al genieten. Serveer eventueel met een goed glas rode wijn.
Kaas van Boederij Koning uit Zevenaar, Oesterzwammen van de Middelwaard Loo, groenten van de Horsterhof, brood van Bakkerij Tom van Otterloo.
100 g | Rozijnen | |
2 st | Sinaasappel | |
2 st | Winterpeen | |
2 st | Stokbrood | |
200 g | Hazelnoten | |
2 st | Prei | |
400 g | Oesterzwam | |
2 st | Witte van Koning | |
Honing | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Leg de kaas in het midden van een ronde ovenschaal.
• Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de oesterzwammen en kruid met versgemalen peper. Leg ze in de ovenschaal rond de kaas.
• Snijd de prei in dunne ringen en bak kort in wat olie. Hak de noten fijn en doe ze bij de prei. Verdeel het preimengsel over de oesterzwammen.
• Druppel wat honing over de oesterzwammen.
• Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
• Snijd (of scheur) het stokbrood.
• Voor de wortelsalade: was en schrap de wortel. Snij julienne. Schil en snij de sinaasappel in kleine stukjes (verwijder eventuele de harde stukjes of velletjes). Meng met een klein scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak en de rozijnen.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht