Witte van Koning met Oesterzwammen en prei

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Een heerlijk verwarmend ovengerecht. De geur van prei, oesterzwammen, noten en camembert, geserveerd met een goed stuk brood, een frisse salade doet je al genieten. Serveer eventueel met een goed glas rode wijn.

 

Kaas van Boederij Koning uit Zevenaar, Oesterzwammen van de Middelwaard Loo, prei van Landgoed Huis Sevenaer, overige groente van de Horsterhof, brood van Bakkerij Paul Berntsen

Ingredienten
  100 g Rozijnen
  2 st Sinaasappel
  2 st Winterpeen
  2 st Desemstokbrood van Paul Berntsen
  200 g Hazelnoten
  2 st Prei
  400 g Oesterzwam
  2 st Witte van Koning
  Honing
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 °C.

• Leg de kaas in het midden van een ronde ovenschaal.

• Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over de oesterzwammen en kruid met versgemalen peper. Leg ze in de ovenschaal rond de kaas.

• Snijd de prei in dunne ringen en bak kort in wat olie. Hak de noten fijn en doe ze bij de prei. Verdeel het preimengsel over de oesterzwammen.

• Druppel wat honing over de oesterzwammen.

• Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

• Snijd (of scheur) het stokbrood.

• Voor de wortelsalade: was en schrap de wortel. Snij julienne. Schil en snij de sinaasappel in kleine stukjes (verwijder eventuele de harde stukjes of velletjes). Meng met een klein scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak en de rozijnen.