Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten
Dit gerecht combineert de zoete smaak van yacon (appelwortel) met de aardse smaken van geroosterde groenten en voedzame quinoa, waardoor het een voedzaam en smaakvol veganistisch gerecht is.
Groenten van- of via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Quinoa en boullion lokaal ingekocht.
4 st | Yacon | |
240 g | Quinoa | |
1 st | Bouillonblokje | |
2 st | Paprika rood | |
1 st | Courgette | |
2 st | Rode ui | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de yacon-wortels en snijd ze in blokjes van gelijke grootte.
- Spoel de quinoa af onder koud water. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook de quinoa in twee keer zoveel bouillion in 10 minuten gaar. Wanneer het gaar is, zet het apart.
- Snijd de paprika in blokjes, de ui in partjes, de courgette in plakjes en hak de knoflook fijn.
- Verdeel de paprika, courgette en rode ui over een bakplaat.
- Meng de olijfolie en fijngehakte knoflook. Giet dit over de groenten en meng goed zodat alle groenten gelijkmatig bedekt zijn met de olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de groenten gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
- Bereid de yacon: Verhit wat olie in een aparte pan op middelhoog vuur. Bak de yacon-blokjes tot ze zacht en goudbruin zijn, gedurende ongeveer 10-15 minuten.
Serveer:
- Verdeel de gekookte quinoa over twee borden.
- Schep de geroosterde groenten en gebakken yacon over de quinoa.
Garneer eventueel met verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of peterselie voor extra smaak.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht