Zalmburgers met frisse salade
Een homemade burger van zalmforelfilet met een lekker fris yoghurt sausje.
Echte hamburgerbroodjes van Tom van Otterloo, verse groenten van de Horsterhof uit Duiven. Zalmforelfilet van het Smallert uit Emst en yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord.
2 st | Appels | |
400 g | Zalmforel FIlet | |
4 st | Hamburgerbroodje | |
300 g | Aardappelen | |
1 st | Citroen | |
24 | Bieslook | |
1 st | Yoghurt 500ml | |
400 g | Wortelen | |
60 g | Sla | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmforelfilet zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit. Meng in een kom de zalmforel, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
- Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.
- Doe ondertussen de rest van de bieslook met yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne). Rasp de schoongemaakte wortelen. Doe de appel, wortelen en sla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, olie en peper en meng door de salade.
- Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade apart erbij.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht