Zalmburgers met frisse salade

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Vis

Een homemade burger van zalmforelfilet met een lekker fris yoghurt sausje. 

 

Een heerlijk broodjes van bakkerij Hilvers uit Arnhem, verse groenten van de Horsterhof uit Duiven. Zalmforelfilet van het Smallert uit Emst en yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord.

Ingredienten
  2 st Appels
  400 g Zalmforel FIlet
  4 st Broodjes
  300 g Aardappelen
  1 st Citroen
  24 takjes Bieslook
  1 st Yoghurt 500ml
  400 g Wortelen
  120 g Veldsla
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmforelfilet zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit. Meng in een kom de zalmforel, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
  • Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.
  • Doe ondertussen de rest van de bieslook met yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne). Rasp de schoongemaakte wortelen. Doe de appel, wortelen en sla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, olie en peper en meng door de salade.
  • Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade apart erbij.