Rijst met zalmforel en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Vlees

Heerlijke, huisgerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst gecombineerd met rijst tot een gerecht met een oosters tintje. 

 

Zalmforel van 't Smallert, eitjes via de Horsterhof net als de bosuitjes en winterpostelein. 

Ingredienten
  400 g Warmgerookte zalmforel met Veluwse kruiden
  300 g Rijst
  4 st Bosuitjes
  4 takjes Dille
  200 ml Creme fraiche
  4 st Eieren
  400 g Winterpostelein
  st Peper en zout
  g Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de winterpostelein goed en zwengel droog.
  • Kook de eieren 7 min. en laat afkoelen. Pel de eieren en snijd in stukjes.
  • Snijd de zalmforel in stukjes/snippers.
  • Verhit ondertussen de boter of olijfolie in een wok of braadpan. Zet het vuur op half en doe de rijst in de pan. Bak, al omscheppend, even goed aan.
  • Voeg het ei, de zalm en één eetlepel crème fraîche p/p aan de rijst toe en schep regelmatig om tot alles goed doorgewarmd is.
  • Zet het vuur laag, meng de bosui en dille erdoor en warm even door, breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer meteen met de winterpostelein ernaast.

Eet smakelijk!