Rijst met zalmforel en winterpostelein
Heerlijke, huisgerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst gecombineerd met rijst tot een gerecht met een oosters tintje.
Zalmforel van 't Smallert, eitjes via de Horsterhof net als de bosuitjes en winterpostelein.
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
1 st | Rijst | |
4 st | Bosuitjes | |
4 takjes | Dille | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
4 st | Eieren | |
300 g | Winterpostelein | |
st | Peper en zout | |
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. (c.a. 10 min in ruim kokend water)
- Was de winterpostelein goed en zwengel droog.
- Kook de eieren 7 min. en laat afkoelen. Pel de eieren en snijd in stukjes.
- Snijd de zalmforel in stukjes/snippers.
- Verhit ondertussen de boter of olijfolie in een wok of braadpan. Zet het vuur op half en doe de rijst in de pan. Bak, al omscheppend, even goed aan.
- Voeg het ei, de zalm en één eetlepel crème fraîche p/p aan de rijst toe en schep regelmatig om tot alles goed doorgewarmd is.
- Zet het vuur laag, meng de bosui en dille erdoor en warm even door, breng op smaak met peper en zout.
- Serveer meteen met de winterpostelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht