Rijst met zalmforel en winterpostelein
Heerlijke, huisgerookte zalmforel van 't Smallert uit Emst gecombineerd met rijst tot een gerecht met een oosters tintje.
Zalmforel van 't Smallert, eitjes via de Horsterhof net als de bosuitjes en winterpostelein.
400 g | Zalmforel, warmgerookt met Veluwse kruiden | |
300 st | Rijst | |
4 st | Bosuitjes | |
4 takjes | Dille | |
200 ml | Creme fraiche | |
4 st | Eieren | |
400 g | Winterpostelein | |
st | Peper en zout | |
g | Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de winterpostelein goed en zwengel droog.
- Kook de eieren 7 min. en laat afkoelen. Pel de eieren en snijd in stukjes.
- Snijd de zalmforel in stukjes/snippers.
- Verhit ondertussen de boter of olijfolie in een wok of braadpan. Zet het vuur op half en doe de rijst in de pan. Bak, al omscheppend, even goed aan.
- Voeg het ei, de zalm en één eetlepel crème fraîche p/p aan de rijst toe en schep regelmatig om tot alles goed doorgewarmd is.
- Zet het vuur laag, meng de bosui en dille erdoor en warm even door, breng op smaak met peper en zout.
- Serveer meteen met de winterpostelein ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht