Zoe­te kip & kraakverse peul­tjes uit de wok

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

Verse peultjes, de eerste weer! Een toppertje voor de kids, dit zoete gerecht met kip. Maar ook voor volwassenen een feestje! In no-time op tafel en heerlijk fris en knapperig door de superverse kool en peultjes. Genieten!

 

De spitskool en de peultjes zijn van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof, net als de ui en knoflook. De biologische kipfilet wordt ingekocht bij KemperKip. De rijst is biologisch en via De Nieuwe Band ingekocht.

Ingredienten
  4 st Kipfilet
  1 st Spitskool
  200 g Peultjes
  1 st Rijst
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Knoflookteen
  Bruine basterdsuiker
  Sojasaus
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de kool in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Maak de peultjes schoon. 
  • Breng water met een beetje zout aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en bak samen met de knoflook 4 minuten op hoog vuur.
  • Neem de kip met een schuimspaan uit de wok. Bewaar de kip afgedekt met aluminiumfolie.
  • Verhit de achtergebleven olie in de wok opnieuw, voeg eventueel wat toe en bak de ui 2 minuten op zacht vuur. Voeg de peultjes, een scheut sojasaus naar smaak en eventueel een lepeltje suiker toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Schep de kip en de kool erdoor en warm - al omscheppend - nog even flink door. 

Eet smakelijk!