Zoe­te kip & kraakverse peul­tjes uit de wok

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

Verse peultjes, de eerste weer! Een toppertje voor de kids, dit zoete gerecht met kip. Maar ook voor volwassenen een feestje! In no-time op tafel en heerlijk fris en knapperig door de superverse kool en peultjes. Genieten!

 

De spitskool en de peultjes zijn van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof, net als de ui en knoflook. De kipfilet wordt ingekocht bij Putman, niet biologisch maar wèl vrije uitloop. De rijst is biologisch en via De Nieuwe Band ingekocht.

Ingredienten
  400 g Kipfilet
  1 st Spitskool
  200 g Peultjes
  300 g Rijst
  1 st Ui, gesnipperd
  1 st Knoflookteen
  Bruine basterdsuiker
  Sojasaus
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de kool in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Maak de peultjes schoon. Snijd de kip in blokjes.
  • Breng water met een beetje zout aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en bak samen met de knoflook 4 minuten op hoog vuur.
  • Neem de kip met een schuimspaan uit de wok. Bewaar de kip afgedekt met aluminiumfolie.
  • Verhit de achtergebleven olie in de wok opnieuw en bak de ui 1 minuut. Voeg de peultjes, sojasaus en suiker toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
  • Schep de kip en de kool erdoor en warm nog even door. 

Eet smakelijk!