Zoete kip & kraakverse peultjes uit de wok
Verse peultjes, de eerste weer! Een toppertje voor de kids, dit zoete gerecht met kip. Maar ook voor volwassenen een feestje! In no-time op tafel en heerlijk fris en knapperig door de superverse kool en peultjes. Genieten!
De spitskool en de peultjes zijn van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof, net als de ui en knoflook. De biologische kipfilet wordt ingekocht bij KemperKip. De rijst is biologisch en via De Nieuwe Band ingekocht.
4 st | Kipfilet | |
1 st | Spitskool | |
200 g | Peultjes | |
1 st | Rijst | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
Bruine basterdsuiker | ||
Sojasaus | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de kool in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Maak de peultjes schoon.
- Breng water met een beetje zout aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok.
- Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en bak samen met de knoflook 4 minuten op hoog vuur.
- Neem de kip met een schuimspaan uit de wok. Bewaar de kip afgedekt met aluminiumfolie.
- Verhit de achtergebleven olie in de wok opnieuw, voeg eventueel wat toe en bak de ui 2 minuten op zacht vuur. Voeg de peultjes, een scheut sojasaus naar smaak en eventueel een lepeltje suiker toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
- Schep de kip en de kool erdoor en warm - al omscheppend - nog even flink door.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht