Zoete kip & kraakverse peultjes uit de wok
Verse peultjes, de eerste weer! Een toppertje voor de kids, dit zoete gerecht met kip. Maar ook voor volwassenen een feestje! In no-time op tafel en heerlijk fris en knapperig door de superverse kool en peultjes. Genieten!
De spitskool en de peultjes zijn van de biologisch-dynamische boerderij de Horsterhof, net als de ui en knoflook. De kipfilet wordt ingekocht bij Putman, niet biologisch maar wèl vrije uitloop. De rijst is biologisch en via De Nieuwe Band ingekocht.
400 g | Kipfilet-blokjes | |
1 st | Spitskool | |
200 g | Peultjes | |
300 g | Rijst | |
1 st | Ui, gesnipperd | |
1 st | Knoflookteen | |
Bruine basterdsuiker | ||
Sojasaus | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Snijd de kool in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Maak de peultjes schoon.
- Breng water met een beetje zout aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok.
- Bestrooi de kipstukjes met peper en zout en bak samen met de knoflook 4 minuten op hoog vuur.
- Neem de kip met een schuimspaan uit de wok. Bewaar de kip afgedekt met aluminiumfolie.
- Verhit de achtergebleven olie in de wok opnieuw, voeg eventueel wat toe en bak de ui 2 minuten op zacht vuur. Voeg de peultjes, een scheut sojasaus naar smaak en eventueel een lepeltje suiker toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten tot de peultjes beetgaar zijn.
- Schep de kip en de kool erdoor en warm - al omscheppend - nog even flink door.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht