Zoete aardappel curry
Als je gezond wilt eten moet je het jezelf soms een beetje makkelijker maken. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala.
Alle groenten worden weer zoveel mogelijk bij de Horsterhof uit Duiven van hun eigen grond gehaald. De rest kopen we in via de lokale groothandel.
1 st | Rijst | |
1 st | Rode peper | |
1 st | Knoflookteen | |
400 g | Zoete aardappelen | |
2 st | Ui | |
1 st | Kikkererwten (blik) | |
1 st | Kokosmelk | |
1 st | Gemberwortel duim | |
1 st | Kruidenmix | |
200 g | Spinazie | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Schil de zoete aardappelen, en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even mee zodat de smaken goed vrij komen.
Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 – 20 minuten stoven.
Kook ondertussen de rijst.
Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe aan de curry en de kikkererwten. Meng nog even kort.
Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout.
Serveer met de rijst.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht