Zoete aardappel curry

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Als je gezond wilt eten moet je het jezelf soms een beetje makkelijker maken. De curry heeft een Indiaas tintje, door het gebruik van Garam Massala.

 

Alle groenten worden weer zoveel mogelijk bij de Horsterhof uit Duiven van hun eigen grond gehaald. De rest kopen we in via de lokale groothandel. 

Ingredienten
  1 st Rijst
  1 st Rode peper
  1 st Knoflookteen
  400 g Zoete aardappelen
  2 st Ui
  1 st Kikkererwten (blik)
  1 st Kokosmelk
  1 st Gemberwortel duim
  1 st Kruidenmix
  200 g Spinazie
  1 st Tomatenblokjes, blik
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen, en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in een grote stoofpan in wat olijfolie. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even mee zodat de smaken goed vrij komen.

Voeg de zoete aardappel, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Laat de zoete aardappelcurry op een zacht vuur ongeveer 15 – 20 minuten stoven.

Kook ondertussen de rijst.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe aan de curry en de kikkererwten. Meng nog even kort.

Breng de Indiase curry op smaak met peper en zout. 

Serveer met de rijst.