Zoete aardappel uit de oven met bieten, feta en salade

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Met bietjes scoor ik altijd bij mij thuis. En zoete aardappel (bataat) doet het sinds enkele jaren ook erg goed, zeker sinds we weten dat zoete aardappel geen aardappel is (koolhydraten, help!) maar een groente. Met een frisse salade van winterpostelein.

 

Zoete aardappel (bataat), bietjes, ui en winterpostelein van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Feta van de buffels van buffelboerderij Arns uit Zevenaar.

Ingredienten
  1200 g Zoete aardappelen
  8 st Rode bietjes
  200 g Winterpostelein
  8 takjes Basilicum
  2 st Rode ui
  200 g Walnoten
  1 st Feta naturel 150 gram
  Balsamico azijn
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bataat grondig en snijd in plakken van 1 cm. Zorg dat de bataatplakken net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook 5 minuten. Giet daarna af.
  • Pel ondertussen de rode ui en snijd in fijne halve ringen. Was de rode biet, snijd de rode biet in tweëen en dan in dunne plakjes. Brokkel de feta in kleine stukjes. Scheur de basilicum fijn.
  • Leg de voorgekookte bataat, de rode biet, de helft van de rode ui en de (verkruimelde) walnoten in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schep goed om en verdeel de feta erover. Bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen de overige rode ui en de basilicum met de winterpostelein (wel ff wassen), samen met de overige olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout.
  • Verdeel het ovengerecht over de borden en serveer er de salade bij.

 

Eet smakelijk!