Zomerse maaltijdsalade van parelgerst

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Parelgerst is de "half volkoren" variant van parelgort. Biologisch geteeld op het land van Landgoed Velhorst. Samen met lekkere frisse rauwe groente maakt dit een heerlijke, snelle maaltijdsalade. Met een lichte dip van yoghurt en bosknoflook en het pave-broodje van Tom van Otterloo is je maaltijd compleet.

 

Parelgerst van Landgoed Velhorst. Groente en kruiden van De Horsterhof en Odin. Bosknoflook uit de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer. Yoghurt van IJsseloord. Brood van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  1 g Feta in kruidenolie
  8 takjes Basilicum
  8 takjes Peterselie
  4 st Bosuitjes
  2 st Paprika rood
  1 st Komkommer
  200 g Cherrytomaten
  1 st Citroen
  2 st Bosknoflook
  4 st Pavé broodje
  1 st Yoghurt 500ml
  1 st Parelgerst
  Mayonaise
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Breng 1 liter water aan de kook met een snuf zout en kook hierin de parelgerst in 20-25 minuten beetgaar. Giet af en laat de parelgerst afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de Pave-broodjes 5 minuten.

Giet 100ml yoghurt per persoon in een kom. Snij de bosknoflook in dunne ringetjes (1 eetlepel per persoon). Doe dit samen met wat citroensap, eventueel een eetlepel mayonaise en grof gemalen peper en zout bij de yoghurt. Meng door elkaar en laat op smaak komen.

Snij de cherrytomaatjes in 4-en of in blokjes, de komkommer (1/4 per persoon) met schil en al in kleine driehoekjes, de rode paprika in blokjes en de bosui in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes. Meng dit allemaal met de afgekoelde parelgerst, wat citroensap, 2 eetlepels fetablokjes met olie per persoon en peper&zout naar smaak door elkaar.

Serveer de salade met het brood en de yoghurt-dip.