Zuurkool, aardappelpuree en zalmforel uit de oven

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Goede vis behoeft geen krans: vers uit het Veluwse kwelwater van 't Smallert in Emst. Gecombineerd met biologische aardappelen en huisgemaakte zuurkool van de Horsterhof is dat smullen!

 

De zuurkool en de aardappelen en ui bij/via de bio boerderij Horsterhof uit Duiven. De zalmforel komt van 't Smallert in Emst.

Ingredienten
  150 st Zure room 125ml
  4 st Takje(s) Tijm
  1 st Bouillonblokje
  400 g Zalmforel FIlet
  600 g Zuurkool, huisgemaakt
  1000 g Aardappelen
  2 st Appels
  2 st Ui
  Witte wijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in een pan met water in 20 minuten gaar.
  • Kook water voor de bouillon.
  • Snipper de ui, fruit in wat olie.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Leg de zuurkool en de appel bovenop de ui.
  • Meng het gekookte water met het halve bouillon blokje, giet de bouillon over de zuurkool, voeg (optioneel) een flinke scheut witte wijn toe.
  • Laat de zuurkool 15 minuten stoven tot het vocht grotendeels is verdampt.
  • Meng twee eetlepels olijfolie in een diep bord met het tijm en een flinke snuf peper en zout.
  • Haal de zalmforel door het oliemengsel, leg in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  • Giet ondertussen de aardappelen af, stamp samen met de zure room tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de puree op de borden, verdeel de zuurkool over de puree.
  • Leg op de zuurkool de zalmmoten.