Klassieke zuurkoolstamp met prijswinnende worst
De echte zuurkool van de Horsterhof is niet te versmaden; superzacht! Dit is èchte zuurkool en dat is dus kool die onder invloed van een melkzuurbacterie en zout in 6 weken omvormt tot zuurkool. Een perfecte bewaarmethode en ook nog eens heel gezond door die melkzuurbacterie en de extra vitamine C die deze toevoegd tijdens het proces. Maar het mooiste van deze zuurkool is misschien nog wel dat hij zo mild is; met het appeltje en de rozijnen ook voor kinderen heel smakelijk.
Zuurkool en aardappelen van de biologisch-dynamische boerderije de Horsterhof in Duiven. Heerlijke rookworst en spekjes van Dykhoeve Herwen. Appeltjes van de Lindegaard en de biologische rozijnen zijn ingekocht via De Nieuwe Band.
4 st | Zuurkool 250g | |
1600 g | Aardappelen | |
2 st | Rookworst | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Appels | |
80 g | Rozijnen | |
Mosterd | ||
g | Boter | |
ml | Melk | |
g | Zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Verwarm de rookworst in de pan met de aardappelen mee of doe (in zijn zakje) apart in een steelpannetje (net onder de kook).
- Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes, zet apart.
- Laat de rozijnen ondertussen even wellen in warm water. Giet vlak voor gebruik af.
- Bak in een kleine braadpan (met deksel) de spekblokjes op laag vuur uit. Schep de mosterd erbij en roer glad.
- Voeg de zuurkool met aanhangend vocht, appel, rozijnen en peper toe aan de spek. Schep alles om en doe het deksel op de pan. Stoof dit op zacht vuur in ± 15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp grof met de pureestamper. Snijd de worst in plakjes. Voeg de zuurkool met het vocht en de rookworst toe en schep alles voorzichtig om. Als de stamp niet vochtig genoeg is, voeg dan nog wat melk of boter toe.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht