Zuurkoolpannenkoekjes met bietjes, crème fraîche en veldsla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 90 minuten • Categorie: Graan

Echt winters maaltje met ingrediënten uit de kelder en het vat. Mooie combinatie van zoeten en zuren. De bietjes moeten lang garen in de oven waarmee de bereidingstijd lang wordt maar de daadwerkelijke tijd dat je er mee bezig bent is een half uurtje. Let op! je moet zelf voor de melk zorgen.  

 

Bloem van eigen graan van biodynamische boerderij De Horsterhof, bietjes, huisgemaakte zuurkool en veldsla uit de koude kas van biodynamische boerderij De Horsterhof. Eieren biologisch en ingekocht via de ODIN.

Ingredienten
  200 g Bloem
  8 st Rode bietjes
  4 st Eieren
  200 ml Creme fraiche
  400 g Zuurkool, huisgemaakt
  200 g Veldsla
  st Peper en zout
  g Roomboter
  Balsamico azijn
  400 ml Melk
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de bieten, snijd kop en kont eraf en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  • Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in blokjes en bestrooi met wat zout.
  • Maak intussen de pannenkoeken en de saus. Roer 50 g bloem p/p met een mespunt zout door elkaar in een kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek er een ei p/p boven. Voeg 50 ml. melk p/p toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend nog eens 50 ml  melk p/p toe tot je een mooi glad pannekoekenbeslag hebt. Laat het beslag 30 minuten rusten.

De pannenkoek:

  • Verhit een klontje boter in een pan met anti- baklaag en schep een beetje beslag in de pan. Laat het beslag alle kanten uitvloeien, door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Maak een stapel en houd warm.
  • Maak een saus van de 50 ml crème fraîche p/p met 1 theelepel azijn p/p. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel een vorkje zuurkool over de pannekoek, schep de warme bietjes erover op de pannenkoek en maak af met de crème fraîchesaus.

Serveer de (gewassen) veldsla ernaast. Eet smakelijk!