Zuurkoolpannenkoekjes met bietjes, crème fraîche en veldsla
Echt winters maaltje met ingrediënten uit de kelder en het vat. Mooie combinatie van zoeten en zuren. De bietjes moeten lang garen in de oven waarmee de bereidingstijd lang wordt maar de daadwerkelijke tijd dat je er mee bezig bent is een half uurtje.
Bloem van de Witte Watermolen in het Sonsbeekpark, rode bietjes van de klei, huisgemaakte zuurkool uit het vat en handig in een pot. Veldsla van de koude grond van biodynamische boerderij de Horsterhof. Volle melk van boerderij Ijsseloord in de Arnhemse uiterwaarden (ook lekker voor het koffieschuim!). Eieren en creme fraiche biologisch en ingekocht via de Odin.
200 g | Bloem | |
8 st | Rode bietjes | |
4 st | Eieren | |
200 ml | Creme fraiche | |
1 st | Zuurkool, pot | |
200 g | Veldsla | |
400 ml | Volle melk van Ijsseloord | |
st | Peper en zout | |
g | Roomboter | |
Balsamico azijn | ||
400 ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de bieten, snijd kop en kont eraf en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes.
- Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd ze in blokjes en bestrooi met wat zout.
- Maak intussen de pannenkoeken en de saus. Roer 50 g bloem p/p met een mespunt zout door elkaar in een kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek er een ei p/p boven. Voeg 50 ml. melk p/p toe en roer dit alles met een garde of een mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend nog eens 50 ml melk p/p toe tot je een mooi glad pannekoekenbeslag hebt. Laat het beslag 30 minuten rusten.
De pannenkoek:
- Verhit een klontje boter in een pan met anti- baklaag en schep een beetje beslag in de pan. Laat het beslag alle kanten uitvloeien, door de pan scheef te houden. Bak de pannenkoeken op een halfhoog vuur aan beide zijden licht bruin. Maak een stapel en houd warm.
- Maak een saus van de 50 ml crème fraîche p/p met 1 theelepel azijn p/p. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel een vorkje zuurkool over de pannekoek, schep de warme bietjes erover op de pannenkoek en maak af met de crème fraîchesaus.
Serveer de (gewassen) veldsla ernaast. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht