Zuurkoolschotel met banaan- kaas gratin

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Aardappelen

Deze zuurkoolschotel heeft de perfecte combinatie van zowel zout, zoet en zuur, als je het serveert met horster hotsauce heb je 'unami' er ook nog bij! Zout van de geraspte kaas en het bouillonblokje, zoet van de banaan, zuur van de zuurkool en umami van de zuurkool in combinatie met de horsterhotsauce 

 

Zuurkool, aardappelen en banaan via boerderij de Horsterhof uit Duiven. Kaas van de Kaastobbe en slagroom (biologisch) ingekocht.

Ingredienten
  500 g Zuurkool, huisgemaakt
  1000 g Aardappelen
  2 st Bouillonblokje
  1 st Slagroom 125ml
  2 st Banaan
  2 st Kaas, geraspt, 100g
  g Nootmuskaat
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappels, was ze en snij ze in stukken. Doe de aardappels in een pan met water en bouillonblokjes. Kook de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar (afhankelijk van het type aardappel). 
  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
  • Giet de aardappels af en voeg een scheut slagroom toe. Stamp de aardappels met een pureestamper tot een puree. Roer de helft van de geraspte kaas door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.Roer de zuurkool (inclusief vocht) door de aardappels. Verdeel de zuurkoolstamppot over de ovenschaal.
  • Snij de banaan in plakjes en verdeel over de ovenschotel. Strooi de geraspte kaas erover. Grill de ovenschotel ongeveer 5-10 minuten in de oven op grillstand, totdat de kaas mooi gesmolten is en goudbruin kleurt.

Lekker met horster hotsauce van de Horsterhof!