Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje
Razend populair bij mijn klanten: zuurkool. Ik heb er al veel over geschreven en herhaal het nog maar een keer: deze zuurkool is échte zuurkool die ontstaat door een natuurlijk proces en zó veel lekkerder dan de aangezuurde variant 'uit een pakje van de supermarkt'. Deze keer in een vegetarische variant met een appeltje en rozijnen. Zelfs de kids smullen ervan.
Zuurkool, appeltjes en kruiden van de Horsterhof in Duiven. Aardapppelen van Landgoed huis Zevenaar. Noten en rozijnen ingekocht.
800 g | Zuurkool, huisgemaakt | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Appels | |
100 g | Walnoten | |
60 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
g | Roomboter | |
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en een klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de zuurkool uitlekken, je hoeft deze niet af te spoelen.
- Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen, walnoten en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht