Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje
Razend populair bij mijn klanten: zuurkool. Ik heb er al veel over geschreven en herhaal het nog maar een keer: deze zuurkool is échte zuurkool die ontstaat door een natuurlijk proces en zó veel lekkerder dan de aangezuurde variant 'uit een pakje van de supermarkt'. Deze keer in een vegetarische variant met een appeltje en rozijnen. Zelfs de kids smullen ervan.
Zuurkool en aardappelen van de Horsterhof in Duiven. Kruiden en appeltjes van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem. Noten en rozijnen via bio-groothandel De Nieuwe Band en de geitenkaas komt van 't Zuivelhoekje in Arnhem.
1 st | Zuurkool, pot | |
1000 g | Aardappelen | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Appels | |
100 g | Walnoten | |
60 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
g | Roomboter | |
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en een klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Spoel ondertussen de zuurkool af met koud water.
- Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen, walnoten en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht