Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje
Razend populair bij mijn klanten: zuurkool. Ik heb er al veel over geschreven en herhaal het nog maar een keer: deze zuurkool is échte zuurkool die ontstaat door een natuurlijk proces en zó veel lekkerder dan de aangezuurde variant 'uit een pakje van de supermarkt'. Deze keer in een vegetarische variant met een appeltje en rozijnen. Zelfs de kids smullen ervan.
Zuurkool, appeltjes en kruiden van de Horsterhof in Duiven. Aardapppelen van Landgoed huis Zevenaar. Noten en rozijnen ingekocht.
800 g | Zuurkool, huisgemaakt | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Appels | |
100 g | Walnoten | |
60 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
g | Roomboter | |
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en een klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de zuurkool uitlekken, je hoeft deze niet af te spoelen.
- Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen, walnoten en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht