Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Aardappelen

Razend populair bij mijn klanten: zuurkool. Ik heb er al veel over geschreven en herhaal het nog maar een keer: deze zuurkool is échte zuurkool die ontstaat door een natuurlijk proces en zó veel lekkerder dan de aangezuurde variant 'uit een pakje van de supermarkt'. Deze keer in een vegetarische variant met een appeltje en rozijnen. Zelfs de kids smullen ervan.

 

Zuurkool, appeltjes en kruiden van de Horsterhof in Duiven. Aardapppelen van Landgoed huis Zevenaar. Noten en rozijnen ingekocht.

Ingredienten
  800 g Zuurkool, huisgemaakt
  1000 g Aardappelen
  1 st Geitenkaas vers 125g
  2 st Appels
  100 g Walnoten
  60 g Rozijnen
  4 st Takje(s) Tijm
  g Roomboter
  ml Melk
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de appels in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en een klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Laat de zuurkool uitlekken, je hoeft deze niet af te spoelen.
  • Smelt de boter in een braadpan of hapjespan en stoof de zuurkool ca. 5 min. Meng de appelblokjes, rozijnen, walnoten en de tijm erdoor. Schep de zuurkool in de ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over de zuurkool. Verkruimel de geitenkaas en strooi deze over de puree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de zuurkoolschotel ca. 35 min. totdat hij goudbruin is.